“Ik word betaald om Playstation te spelen”

Adrian Sutil vind het vreemd dat F1-piloten zo weinig mogen testen …
image
Volgens de Duitser kunnen heel wat rijders hun ware potentieel niet volledig tonen omdat ze te weinig mogen testen. Voor het eerst sinds 2008 is de ban op testen tijdens het seizoen dan wel enigszins verdwenen, toch is het testen nog erg beperkt. Er mag maar vier keer gedurende twee dagen getest worden. Het testwerk zal in de toekomst bovendien opnieuw verminderen.

Sutil is van mening dat rijders hun talent niet volledig kunnen ontwikkelen en tonen aangezien ze zichzelf niet voldoende tot het uiterste kunnen drijven. Eerder dit seizoen kwam er ook reeds kritiek op de beperkte mogelijkheden tot testen in de Formule 1. Er werd gezegd dat de Formule 1 de enigste sport ter wereld is waarin de deelnemers niet vrij mogen oefenen.

Uiteraard zijn er wel F1-simulatoren, maar die kosten handenvol geld en zijn ondanks hun technologische vooruitgang nog steeds niet exact hetzelfde als het echte testwerk.

“We spenderen meer tijd in de simulator … Alhoewel, ik spendeer vooral veel tijd op mijn Playstation!” aldus Sutil. “Hiervoor wordt ik betaald, de helft van mijn tijd besteed ik eraan. Het is dan ook een beetje vreemd. Je zou meer moeten kunnen rijden. Ik herinner me nog dat we bandentests deden. We beschikten over zoveel meer banden en materiaal dat we moesten evalueren. Het was duurder maar veel leuker voor een rijder.”

“Ik denk soms dat we echt niet voldoende rijden. We gaan van race naar race. Je hebt een set zachte en harde banden en meer heb je niet. Je doet nog enkele rondjes tijdens de kwalificatie en dat is het. Je hebt slechts één kans en moet presteren.”

Volgens Sutil zorgt het gebrek aan testmogelijkheden er ook voor dat nieuwe jonge piloten het veel moeilijker hebben.

“Ik denk dat het vooral voor een rookie niet goed is. Soms denk ik dat je niet over de sterkste rijder beschikt, of dat hij niet rijdt waar hij zou moeten rijden,” besluit Sutil.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022