“Ik zei toch dat het zo zou gaan”

Bernie Ecclestone was al geen fan van de nieuwe motoren, en zet zijn uitspraken nu nog heel wat kracht bij.
image
De Brit beklaagde zich over het feit dat de FIA de sport “groener” wilde maken. Na de vierdaagse wintertest op het circuit van Jerez de la Frontera zijn de frustraties bij de commerciële baas van de Formule 1 alleen maar groter geworden, en dat blijkt uit zijn reacties.

“Bekijk de laatste vier dagen nu eens. Ik had toch gezegd dat het zo zou gaan … Een compleet fiasco!” verklaarde Ecclestone in The Daily Mail. “De FIA en de teams hebben aangedrongen op deze nieuwe formule. Als ze op die manier willen racen moeten ze maar naar Le Mans gaan.”

“Ze wilden brandstof sparen, maar om dat te bereiken hebben ze geen nieuwe motoren nodig! Ze zouden al eens kunnen beginnen bij kleinere motorhomes. Ze hebben echt niet zo veel vrachtwagens nodig die heel Europa doorkruisen. Neem bijvoorbeeld Mercedes, met hun 23 trucks die ze overal meenemen. Als ze dan echt brandstof willen besparen moeten ze daar maar mee ophouden.”

“Die hele zaak met de nieuwe motoren is compleet belachelijk. De mensen willen het lawaai, ze willen iets speciaal, en dat is wat de F1 brengt. Nu krijgen we stillere motoren, en niemand meer rond het circuit.”

Het enige punt waar Ecclestone wel tevreden over is, is het feit dat deze nieuwe motoren voor heel wat verrassingen zouden kunnen zorgen bij het begin van het seizoen. Zo vertrok viervoudig wereldkampioen Red Bull met de staart tussen de benen richting Milton Keynes. Daniël Ricciardo gaf toe dat ontwerper Adrian Newey terug naar de tekentafel keerde.

“Het seizoen zou wel eens zeer onvoorspelbaar kunnen verlopen, en dat is wel iets om naar uit te kijken.” voegde Ecclestone er nog aan toe.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}