In 2014 drie wintertests waarvan twee in Bahrein

De teambazen zijn het in Zuid-Korea eens geraakt over de wintertests in de aanloop naar het seizoen 2014.
image
Vandaag zaten de teambazen van de verschillende F1-teams samen om onder meer te praten over de wintertests voor het seizoen 2014. Ze zijn het alvast eens geraakt over twee wintertests in Bahrein en een wintertest in Jerez.

De eerste wintertest vindt plaats van 28 tot en met 31 januari en dat op het circuit van Jerez. Dit seizoen was er nog hevige kritiek dat de temperatuur in Jerez te laag was en dat het asfalt niet representatief was voor de rest van de circuits op de F1-kalender.

Daarom was het de wens van de teams om ook een voorbereidende wintertest te organiseren in het Midden-Oosten. Daar is de temperatuur in het voorjaar reeds voldoende hoog om een goede en representatieve wintertest te organiseren.

De teams hebben nu besloten om twee wintertests te organiseren op het circuit van Bahrein. Van 19 tot en met 22 februari en van 27 februari tot en met 2 maart zullen de teams daar de laatste twee wintertests afwerken alvorens de eerste race op de f1-kalender zal verreden worden. Dat is de GP van Australië die plaatsvindt op 16 maart.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print