Binnenkort beslissing over toekomst Hülkenberg

Nico Hülkenberg meldt dat het besluit over zijn toekomst in één van de volgende drie weken gemaakt zou moeten zijn.
image
De jonge Duitser werd een tijdje geleden nog afgewezen door Ferrari, maar is nu de grootste kanshebber op het tweede stoeltje bij Lotus, ter vervanging van Kimi Raikkonen die bij Ferrari wel aan het langste eind trok. “Zeer binnenkort, misschien één, twee of drie weken.” antwoordde Hülkenberg op de vraag naar een beslissing omtrent zijn toekomst.

“Dit vraagt tijd, want je moet wel samenkomen om te overleggen. We hebben geen problemen, of toch niets belangrijks, maar er gaat wel wat tijd over om alles volledig rond te krijgen.” klonk het. Het lijkt er ook op dat bij Sauber blijven geen optie meer is voor Hülkenberg, want het Zwitserse team maakte eerder dit jaar al bekend volgend jaar te gaan samenwerken met de pas 18-jarige Rus Sergey Sirotkin.

“Ik heb er vertrouwen in, maar ik heb ook mijn les uit 2010 geleerd, en dat is dat je niet zomaar mag denken dat alles in kannen en kruiken is.” Na het seizoen 2010 met Williams zat Hülkenberg immers zonder racestoeltje, waardoor hij in 2011 vrede moest nemen met een testrol bij Force India.

De Duitser kijkt ook positief naar de rest van het huidige seizoen. Daarin kon Sauber nooit de resultaten evenaren die het vorig jaar behaalde met Sergio Perez en Kamui Kobayashi, maar de wagen lijkt het tijdens de laatste races een heel pak beter te doen. Hülkenberg denkt dan ook tijdens elke van de laatste zes races voor punten te kunnen strijden.

“Ik denk wel dat we onze huidige vorm kunnen aanhouden voor de rest van het seizoen. Ik vermoed dat we zo net binnen de top tien moeten kunnen rijden, dus ook dat we nog wel wat punten kunnen vergaren tijdens de laatste races.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print