Officieel: Jules Bianchi rijdt ook in 2014 voor Marussia

Marussia heeft vandaag bekendgemaakt dat Jules Bianchi ook volgend seizoen voor het team zal rijden.
image
Jules Bianchi maakt deel uit van Het Ferrari Young Driver Programma en rijdt momenteel bij Marussia zijn eerste F1-seizoen. Bianchi greep zelfs nipt naast het tweede racezitje bij Force India.Daar moest hij de duimen leggen voor Adrian Sutil maar Bianchi vond dus onderdak bij Marussia.

Van bij het begin maakte Bianchi indruk met zijn prestaties. Meer zelfs, dankzij zijn dertiende plaats van tijdens de GP van Maleisië staat Marussia momenteel tiende in de wk-tussenstand. Marussia is een team dat meestal wacht tot het allerlaatste moment om haar rijders bekend te maken, het zette ooit Timo Glock ondanks een contract zelfs opzij voor een paydriver, maar bij Jules Bianchi aarzelde het team dus niet.

“We zijn zeer blij dat we bekend kunnen maken dat Jules ook in 2014 één van onze racepiloten zal zijn,” aldus John Booth, de teambaas van Marussia. “Jules vervoegde het team pas aan het einde van de wintertests ter voorbereiding op het huidige seizoen. Hij reed amper twee dagen met de wagen alvorens het seizoen van start ging. Het was een enorme uitdaging maar wel een uitdaging die hij met glans doorstond en waarbij hij indruk maakte. Hij demonstreerde overduidelijk zijn potentieel. 2014 is een nieuw hoofdstuk voor de sport met heel wat uitdagingen en consistentie bij de rijders zal ons helpen om deze uitdagingen te trotseren. We kijken er naar uit om later dit seizoen ons volledig rijdersduo bekend te kunnen maken. Tot dan hebben we de belangrijke taak om onze tiende plaats in het kampioenschap te verdedigen. Tot dan zal onze focus enkel en alleen daarop liggen.”

We moeten dus niet meteen een tweede naam bij Marussia verwachten. De uitslag in het kampioenschap zal ongetwijfeld in sterke mate bepalen hoeveel geld de tweede rijder zal moeten meebrengen …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print