“In 2023 komen er 11 racezitjes vrij, wie weet wat er dan gebeurt!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Antonio Giovinazzi moest ondanks een meer dan behoorlijk seizoen zijn racezitje bij Alfa Romeo Racing afgeven maar de Italiaan hoopt om in 2023 terug te kunnen keren als racepiloot.

In 2022 moet Giovinazzi grotendeels van aan de zijlijn toekijken hoe zijn collega’s nog steeds het ene na het andere raceweekend afwerken. Giovinazzi blijft echter verbonden aan de Formule 1 doordat hij bij Ferrari test- en reserverijder zal zijn.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto is alvast van mening dat Giovinazzi mogelijk in 2023 opnieuw in de Formule 1 kan rijden. Er komen dan immers heel wat racezitjes vrij.

“Wat Antonio betreft denk ik dat er kansen voor hem komen om in 2023 een racezitje te vinden,” aldus Binotto.

“In 2023 komen er denk ik elf racezitjes vrij. Ik zeg niet dat ze allemaal aan het einde van het seizoen nog beschikbaar zullen zijn maar als je naar de huidige contracten kijken dan zijn er elf die eind 2022 aflopen, inclusief Carlos Sainz.”

“Dat is de situatie en dat betekent dat je als rijder volgens mij in 2023 toch enkele kansen krijgt. Dat is waarom het volgens mij belangrijk is dat hij als reserverijder nog steeds deel uitmaakt van ons F1-programma, inclusief het rijden in onze simulator en het ontwikkelen van onze wagen van 2022.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer