“De Formule 1 moet fenomenale Max Verstappen omarmen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Mark Webber vindt dat de Formule 1 de fenomenale rijder die wereldkampioen Max Verstappen is moet omarmen.

Dat de eerste wereldtitel van Max Verstappen met de nodige controverse tot stand gekomen is hoeven we u ondertussen niet meer te vertellen. Voormalig Red Bull-rijder Mark Webber vindt wel dat er geen discussie bestaat over het feit dat Verstappen enorm getalenteerd is en dat hij het nodige doorzettingsvermogen aan de dag legt. Hij vindt ook dat de nieuwe wereldkampioen geldt als een maatstaf voor de sport.

“De volwassenheid die hij heeft laten zien voor zijn leeftijd toen hij in de sport kwam, hij heeft een bijbels niveau van vertrouwen en gevoel, op het hoogste niveau,” vertelde Webber aan ‘Channel 4.’ “Deze auto’s zijn niet makkelijk om snel onder de knie te krijgen.”

“Via karting en F3 heeft Red Bull het risico genomen en hij past helemaal in het plaatje waar Red Bull voor staat, namelijk strijden en hard racen.”

“Verstappen heeft een natie geboeid. Kijk naar de Grand Prix van Nederland dit jaar. Dat was fenomenaal voor de sport, een nieuwe maatstaf.”

“Dit soort rijders komen eens in de tien jaar voorbij. Verstappen is absoluut fenomenaal, en de sport zou hem moeten omarmen.”

Webber merkt ook op dat Verstappen zijn eerste wereldtitel behaalde tegen een fitte en hongerige Lewis Hamilton. Dat bewijst ook dat hij niet bang is om rechtstreeks in duel te gaan tegen de felste concurrenten.

“Hij keek lange tijd naar de Formule 1, zag Lewis de sport domineren en had zoiets van ‘daar wil ik een graantje van meepikken’,” voegde de Aussie eraan toe.

“Hij is niet overweldigd door individuen, hij speelt mensen niet uit op hun reputaties, hij rijdt niet op hun reputaties.”

“Hij ziet het gewoon als ‘dit is mijn terrein, ik ben een racepiloot en ik ga mijn aanwezigheid laten voelen’, wat hij buitengewoon goed doet.”

“Dus ik denk dat voor hem geen echte slijtageslag was, ja hij had de lekke band in Bakoe, de schuiver in Silverstone die de schuld van Lewis was, in Saudi-Arabië was Max een beetje de weg kwijt vond ik.”

“Dus ze hebben hun beproevingen gehad, maar uiteindelijk weet hij dat hij een hongerige Hamilton heeft verslagen, een fitte Hamilton.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022