“Mercedes F1 team ruilt zwarte livery opnieuw in voor zilver”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens het Duitse ‘Bild’ zal het Mercedes F1 team volgend jaar opnieuw een zilverkleurige livery hebben. De voorbije twee seizoenen reed Mercedes met een zwarte livery voor de strijd tegen racisme en voor meer diversiteit.

Voorafgaand aan het F1-seizoen 2020 stelde Mercedes een zilverkleurige F1-bolide voor maar nog voor aanvang van het seizoen werd beslist om over te stappen op een zwarte livery.

Die zwarte livery kwam er mede onder impuls van Lewis Hamilton die samen met Mercedes zo meer aandacht wou voor de strijd tegen racisme, voor meer diversiteit en het meer inclusief maken van de autosportwereld.

De voorbije maanden werd er al gesuggereerd dat Mercedes in 2022 mogelijk zou terugkeren naar een zilverkleurige livery en beide wagens opnieuw de ‘Silver Arrows’ zouden worden.

Volgens het Duitse ‘Bild’ zou de top van Mercedes in Abu Dhabi beslist hebben om terug over te stappen op de livery in zilver. Toen in oktober de eerste geruchten ontstonden over het opnieuw inruilen van de zwarte livery liet Lewis Hamilton verstaan daar niets tegen te hebben.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022