Indy 500 ontsnapt aan een drama: Band vliegt richting het publiek en belandt op een geparkeerde wagen (VIDEO)

Twitter
Twitter

De Indy 500 is een onderzoek gestart nadat tijdens de befaamde race plots een band loskwam en richting het publiek vloog. Gelukkig werden er geen toeschouwers geraakt en ontsnapte de IndyCar aan een drama. De band belandde op een geparkeerde wagen.

Toen Felix Rosenqvist de muur had geraakt reed Kyle Kirkwood met zijn bolide tegen die van Rosenqvist. Daarbij kwam een band van Kirkwood los en die werd vervolgens weg gekatapulteerd richting het publiek. De band vloog over de hoge hekkens maar gelukkig ook over het publiek en vervolgens richting de parking achter de tribune.

De Indy 500 ontsnapte overduidelijk aan een drama want toeschouwers maken tegen een band die tegen dergelijke hoge snelheid wegvliegt geen kans. De band belandde uiteindelijk op de auto van een fan die aanvankelijk niet geloofde dat haar wagen was geraakt. Een vriend stuurde een foto van haar wagen maar ze dacht eerst dat het om een grap ging.

“Ik dacht ‘hou je mond’, want ik geloofde hem niet. Ik dacht dat het een grap was maar hij zei: ‘Het is jouw auto’, en hij liet me een foto zien. Ik trilde meteen want ik was angstig en nerveus,” vertelde de toeschouwer tijdens een interview met ‘WTHR’, waarna ze er nog best om kon lachen en een grapje maakte. “De naam van mijn auto is ‘sneeuwbal’, ik heb deze geïncasseerd voor het team.”

Bij de IndyCar kunnen ze er minder om lachen. IndyCar-eigenaar Roger Penske liet verstaan dat de officials een doorgedreven onderzoek zullen voeren naar het incident.

“Het is al lang geleden dat we nog eens een los wiel hadden,” vertelde Penske tegenover ‘AP News’. “We hadden deze keer geluk bij een ongeluk dat het geen ernstige gevolgen had.”