Infiniti in zee met Red Bull maar Renault blijft

Zondag plaatsten we nog een vraagteken bij het artikel over een mogelijke naamswijziging van de Renault motoren naar Infiniti motoren. Terecht zo blijkt nu want de naam en het logo van Renault blijven behouden op de helmen van de piloten, de motorkap en neus van de wagen.
De PR-afdeling van Infiniti kon er niet mee lachen dat een aantal nieuwsdiensten er zomaar van uitgingen dat de naam Renault zou vervangen worden door Infiniti. Integendeel, ze legden zelfs een ‘informatie-embargo’ tot middernacht op, zodat niemand in staat was de foute berichtgeving te verbeteren. Van een PR-stunt gesproken.

Infiniti heeft een tweejarige deal gesloten met Red Bull en zal als sponsor verschijnen op de achtervleugel, neus en teamkledij. Maar ook de naam van Renault blijft dus behouden op de Red Bull RB7. De overeenkomst met Renault loopt eveneens nog twee jaar. Niet toevallig, gezien er in 2013 een terugkeer van de turbomotor gepland staat.

Red Bull en Infiniti hopen met de overeenkomst een opening te creëren voor meer technische samenwerking in de toekomst. Voorlopig is het doel van Infiniti enkel om haar naambekendheid te vergroten. Renault past trouwens hetzelfde trucje toe op haar eigen team met de merknaam ‘Lada’, ook een onderdeel van de Franse autobouwer.

Misschien dat Red Bull nu ook de verkoopcijfers van Infiniti vleugels kan geven.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print