Irvine: “Schumacher is nog steeds zeer snel”

Voormalig F1-rijder Eddie Irvine is van mening dat Michael Schumacher nog steeds snel zal zijn indien hij zijn comeback in 2010 zou maken. Irvine diende van 1996 tot en met 1999 als teamgenoot van de Duitser.
Eddie Irvine vertelde in eerste instantie aan BBC dat hij het persoonlijk een geweldige zaak zou vinden indien Schumacher in 2010 daadwerkelijk zijn comeback zou maken. Vorig jaar kon Irvine nog ondervinden dat Schumacher last had van de blessure aan zijn nek want toen speelden beide heren nog samen poker.

In 2010 zouden kwalen en pijnen wel eens achterwege moeten blijven aangezien de Duitser met de dag meer wordt gelinkt aan de nieuwe renstal Mercedes GP. Volgens Eddie Irvine is de comeback van Schumacher, in tegenstelling tot bij andere rijders, eerder een must voor de sport op zich.

“Ik hoop echt dat Michael terug in de F1 zal racen in 2010. Vorig jaar speelden we nog samen poker en toen kon ik makkelijk ondervinden dat hij last had van zijn nek. Ik sta er dan ook niet van te kijken dat hij in 2009 zijn comeback alsnog moest annuleren. Zijn comeback zou vooral goed zijn voor de F1 op zich en ik zie niet meteen een reden voor hem om hier anders over te denken. Michael probeerde het al op de motoren maar blijkbaar was hij er niet zo competitief als verwacht. Hij doet al aan karting sinds zijn vierde verjaardag en toen hij in 2006 voor zijn pensioen opteerde is hij zich volgens mij gaan vervelen”.

“Het grote probleem zal zijn wanneer hij in duel moet gaan met een rijder als Lewis Hamilton. Lewis zal zich niet laten doen terwijl Michael het dan weer eerder moet omwille van zijn leeftijd. De jongere rijders zullen waarschijnlijk vaker hun voordeel vinden in 2010 maar Michael zal nog steeds erg snel zijn. Hij kan zeker nog races winnen want hij is een immens talent”, zo verklaarde Eddie Irvine.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}