Is Red Bull vanaf nu kwetsbaar?

Zoals geweten wordt vanaf de race in Silverstone de air blown diffusor verboden, kwestie van het wereldkampioenschap toch nog een beetje spannend te houden. De tegenstanders hoopten om dankzij dit verbod terug om de titel te kunnen strijden. Maar zal dit ook lukken?
Volgens de Spaanse krant Marca is het antwoord hierop simpel: ja. De ingenieurs van Red Bull zouden immers berekend hebben dat ze ongeveer een halve seconde per ronde zouden verliezen door het verbod. Dit zou Red Bull plots wel eens kwetsbaar kunnen maken, zowel tijdens de races als tijdens de kwalificaties.

Red Bull kan naar verluidt dan ook niet echt lachen met het plotse verbod op wat alvast het geheime wapen van hun snelheid blijkt te zijn.”Het is vreemd dat men in het midden van het seizoen plots de regels wijzigt,” klinkt het bij de Oostenrijkse renstal. Toch is Red Bull niet zomaar bereid om hun dominantie op te geven. De tegenstanders die denken dat Red Bull nu wel te kloppen zal zijn zijn er volgens Helmut Marko echter aan voor de moeite.

“We hebben al een paar testen gedaan om onze aerodynamica te optimaliseren. We zijn optimistisch en zullen de ontwikkeling van onze wagen zeker niet op een lager pitje zetten.”

Volgens Red Bull kan hun goudhaantje Sebastian Vettel dus op beide oren slapen. Vettel lijdt na acht races aan een ernstige vorm van boulimie. Deze ziekte karaktiseert zich door de ononderdrukbare drang om elke race te winnen waar je aan de start verschijnt. Zal veelwraat Vettel zijn honger nog kunnen blijven stillen of moet hij vanaf nu de duimen leggen tegen de concurrentie? Het antwoord volgt binnenkort…

a:1:{s:9:”file_name”;s:10:”adrian.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print