Shell brengt Alonso en Surtees in contact

Oliemaatschappij Shell heeft tijdens een tweedaags evenement in Maranello twee legendarische rijders met elkaar in contact gebracht. Fernando Alonso ontmoette er John Surtees.
image

Het was een bijzondere ontmoeting volgens voormalig F1-rijder John Surtees. De man die in 1964 de wereldtitel veroverde kon de vechtlust in Alonso’s ogen terugvinden. Ook Ferrari-president Luca di Montezemolo en Stefano Domenicali waren uiteraard aanwezig. Speciaal voor de aanwezigheid van Surtees deed Ferrari er nog een schepje op door diens persoonlijke ingenieur uit zijn gouden jaren uit te nodigen.

Geweten is dat John Surtees de tot nu toe enige rijder is die op professioneel vlak van motoren overstapte naar de autosport en daar de titel op zijn naam zette. In 1962 opteerde hij voor het zitje bij Ferrari. Twee seizoenen later was hij werelds beste rijder. Samen met ingenieur Giulio Bossini haalde hij de afgelopen twee dagen een heleboel herinneringen op. In het museum van Ferrari kon men de emoties van Surtees zijn gelaat aflezen. De huidige technologie en de ontmoeting met Fernando Alonso spraken hem nog het meest van al aan.

“Toen ik in de ogen van Alonso keek zag ik de vastberadenheid die ik in het verleden zelf ook bezat. De tijd vliegt, maar de passie voor de racerij blijft. Overal ter wereld is de autosport actief. Als het je te pakken krijgt laat het je nooit nog los. De sport veranderde wel helemaal in vergelijking met vroeger. Vroeger plaatste men de wagen omhoog en werkte iedereen rondom de hele wagen. Nu heeft elke medewerker zijn eigen plaats”, aldus John Surtees die het bezoek afsloot in het museum, aan de helm en foto van zichzelf uit 1964.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}