Jean Alesi: “De fans moeten niet te veel kritiek geven maar Ferrari steunen”

Ferrari
Ferrari

Volgens voormalig Ferrari-rijder Jean Alesi moeten de tifosi niet te hard zijn met hun kritiek op het Ferrari-team aangezien dat volgens Alesi geen goed zal doen en alleen maar tegendraads zal werken op de prestaties van Ferrari.

Alesi beseft dat de emoties bij de Ferrari-fans hoog oplopen, zeker nadat het er aan het begin van het seizoen zo goed uitzag. Toch roept hij op om niet te veel kritiek te geven op de Scuderia.

“Dit seizoen voelt als een rollercoaster, de emoties en reacties worden intenser,” aldus Alesi tegenover het Italiaanse ‘Corriere della Sera’.

“Wanneer je droomt van een overwinning dan verandert een nederlaag in een sportief drama met de passie die me doet denken aan het roepen tijdens een voetbalmatch.”

Net als voor de Ferrari-fans kwam ook de nederlaag in Hongarije bij Jean Alesi hard aan maar hij roept tegelijkertijd op tot het bewaren van de rust en kalmte.

“Het doet ook mij pijn wanneer ik terugdenk aan Hongarije. Er zijn fouten gemaakt, zelfs voor de strategie. Maar tegen Ferrari ingaan is voor geen enkele fan goed, het maakt Ferrari ook niet beter.”

“Ik zeg dit terwijl ik maar al te goed begrijp dat iedere uitbarsting en kritiek er komt omwille van de passie voor Ferrari en de sterke gevoelens die daarmee gepaard gaan.”

Volgens Alesi heeft het geen zin om eindeloze analyses te blijven maken en kritiek te blijven geven, er moet sprake zijn van steun en solidariteit.

“We kunnen de race analysere om te proberen begrijpen hoe en waarom, maar daar hebben we geen nood aan,” aldus Alesi.

“Ik vind dat er steun moet zijn in plaats van iets te proberen vernietigen. Negativiteit heeft geen zin en leidt niet tot beterschap.”

“Momenteel wil ik vooral van Ferrari houden omdat de medewerkers van Ferrari de eersten zijn die leiden onder ene verlies en van iedere fout die leidt tot een nederlaag.”