Jean Todt houdt mooi eerbetoon voor Michael Schumacher bij zijn afscheid als FIA-voorzitter

FIA
FIA

De aftredende voorzitter van de FIA, Jean Todt, vertelde in zijn afscheidsspeech dat zijn gedachten bij zijn vriend Michael Schumacher waren.

Jean Todt was voorzitter van de FIA sinds 2009 en gisteren werd hij opgevolgd door voormalig rallyrijder Mohammed Bin Sulayem. Donderdag was Todt nog aanwezig op de prijsuitreiking van de FIA in Parijs en sprak hij het publiek toe. Hij vertelde dat hij sprakeloos was en dat zijn gedachten vooral uitgingen naar zijn vriend Michael Schumacher.

“Ik wil heel oprecht te zijn, ik mis Michael vanavond bij ons,” zei Todt. “Omdat hij deel uitmaakt van mijn leven, dat zal hij altijd zijn, en we hebben samen zoveel dingen opgebouwd omdat we samen hebben geleden en dat heeft ons sterker gemaakt.”

De Fransman herinnert zich de dag nog van zijn verkiezing als voorzitter twaalf jaar terug. 

“Twaalf jaar geleden werd elke kandidaat gevraagd zes mensen bij zich te hebben om de verkiezingen te steunen. Ik herinner me dat ik twaalf jaar geleden drie mensen bij me had: Mijn vrouw, Michael en mijn zoon. En dat is iets wat ik nooit zal vergeten.”

“Ik ben twaalf jaar voorzitter geweest, het is een lange tijd. Ik bedoel, het werk doen zoals ik het deed is veeleisend.”

“Ik denk dat het heel goed is dat de FIA vers bloed krijgt, een fris team. Ik laat onder andere een geweldig team achter en dat team kan met het nieuw gekozen team de klus blijven klaren.”

“Natuurlijk heb ik nog steeds dezelfde passie,” voegde hij eraan toe. “Ik ben gezegend. Ik hou van de autosport, ik zal de autosport nog steeds blijven volgen.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022