Jean Todt waarschuwt Nikita Mazepin: “Ernstige gevolgen als hij zoiets opnieuw doet”

Nikita Mazepin
Haas F1 team

Volgens FIA-baas Jean Todt verdient Nikita Mazepin net als de andere rijders om in de Formule 1 te kunnen racen. Tegelijkertijd laat Todt echter weten dat Mazepin gewaarschuwd werd om dergelijk gedrag zoals in de bewuste video niet te herhalen.

“Om in de Formule 1 te kunnen rijden heb je een superlicentie nodig,” antwoordt Todt wanneer hem eerder deze week tijdens een interview met ‘Cambridge Union’ wordt gevraagd of Mazepin gezien zijn recente acties in de Formule 1 hoort te racen.

“Het is niet eenvoudig om een superlicentie te verkrijgen, je hebt veertig punten nodig. Dus iedere rijder die veertig punten verzamelt kan in de Formule 1 geraken. Mazepin heeft de nodige punten, dus het zou discriminatie zijn als we hem niet toelaten.”

“Waarom zou hij niet in de Formule 1 moeten rijden? De reden dat hij niet in de Formule 1 zou rijden is omdat hij geen superlicentie zou hebben, maar dat is niet het geval.”

Todt werd vervolgens echter gevraagd of Mazepin een waardig ambassadeur van de sport is. De FIA-baas liet daarop duidelijk verstaan dat van Mazepin verwacht wordt dat hij “binnen de lijntjes kleurt”.

“Om rechtuit te zijn, ik ben niet tevreden met de situatie,” aldus Todt. “Hij is gewaarschuwd dat als het opnieuw gebeurt, dat er dan ernstige gevolgen zullen zijn.”

“Dat gezegd zijnde is het echter iets dat in zijn privéleven is gebeurd. Jammer genoeg was hij niet aandachtig genoeg. Ik hoop gewoon dat hij hieruit geleerd heeft.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022