Jenson Button komt goed voorbereid aan de start in Monaco

Jenson Button is naar eigen zeggen goed voorbereid voor zijn éénmalige comeback als vervanger van Fernando Alonso in Monaco.

Aan het einde van het seizoen 2016 zette Button een stap opzij en voor het huidige seizoen werd hem een rol toebedeeld als reserverijder en ambassadeur voor McLaren. Algemeen werd aangenomen dat de wereldkampioen van 2009 met pensioen vertrokken was maar dat is dus niet voor lange duur geweest. In Monaco zal Button immers weer aan de start staan.

Button heeft nog geen meter gereden met de bolide van 2017 want hoewel het al voor de testdagen in Bahrein bekend geraakte dat hij Alonso zou vervangen zagen we toch geen Button in de auto tijdens de testdagen. Kwatongen beweren dat hij zijn race in Monaco niet echt serieus neemt, Mark Webber sprak zelfs over een “non-event”.

Tijdens de eerste maanden van zijn pensioen is Button steeds blijven trainen voor de triatlons waar hij aan deelneemt en hij is ook op regelmatige basis terug te vinden in de simulator van McLaren. Fysiek zit het dus wel snor en hij gelooft dat die sessies in de simulator hem snel weer in zijn ritme zullen krijgen.

“Het voelt surreëel om weer in de cockpit te zitten in Monaco,” vertelt de Engelsman. “Toen ik een telefoontje kreeg van Eric Bouillier heb ik niet getwijfeld, het is zeker en vast een unieke situatie en een mooie kans. Ik kijk er naar uit om weer achter het stuur te zitten in één van de gekste, meest onvoorspelbare en spannendste races van het jaar.”

“Hoewel ik nog geen meter met de MCL32 gereden heb voel ik me goed voorbereid. Ik ken het circuit goed en ik heb toch al redelijk wat tijd in de simulator doorgebracht. Fysiek ben ik nog helemaal in orde, ik heb waarschijnlijk meer dan ooit getraind omdat ik tijd had om me volledig toe te leggen op mijn triatlons. Ik kijk er naar uit om weer met het team samen te werken en ik doe natuurlijk mijn best om goed voor de auto van Fernando te zorgen.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer