Jenson Button komt in Silverstone in actie met legendarische BrawnGP-bolide


Jenson Button wordt tijdens het raceweekend in Silverstone herenigd met de Brawn GP BGP 001 waarmee hij in 2009 wereldkampioen werd.


Afgelopen weekend was het al de beurt aan Rubens Barrichello om zijn Brawn GP nog eens aan de tand te voelen tijdens het Goodwood Festival Of Speed. Dit weekend zal zijn toenmalige teamgenoot Jenson Button te bewonderen zijn in de legendarische bolide waarmee hij de wereldtitel wist te veroveren.

Op donderdag zal Button tussen 11u30 en 12u zijn bolide de sporen geven voor betaalzender ‘Sky’ die de beelden zondagmiddag voor de race zullen uitzenden.

De wereldkampioen van 2009 is momenteel onder andere aan de slag voor ‘Sky’ in een team van F1-experten. Hij bedankt de betaalzender en ook vooral zijn voormalige teambaas, Ross Brawn, voor deze unieke kans om nog eens met die bijzondere wagen te mogen rijden.

Brawn GP won in zijn éénjarig bestaan ook de wereldtitel door acht GP’s te winnen, zes voor Button en twee voor Barrichello. In totaal behaalden de twee rijders met de BGP 001 vijftien podiumplaatsen en vijf poleposities.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022