Jos Verstappen: “Ik gaf Max een harde opvoeding maar ik heb hem nooit mishandeld”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Als vader gaf Jos Verstappen zijn zoon een harde opvoeding, iets dat Verstappen senior ook toegeeft. Waar Jos Verstappen het echter niet mee eens is, dat is dat hij zijn zoon zou mishandeld hebben.

Over de manier waarop Jos Verstappen zijn zoon Max Verstappen heeft opgevoed, en ook de manier waarop hij zijn zoon vandaag de dag nog steeds begeleid, is al veel gezegd en geschreven. Een verhaal dat vaak terugkomt is dat van een controversieel incident waarbij Jos Verstappen zijn zoon achterliet bij een tankstation langs de weg.

Ook in de Viaplay-documentaire ‘Anatomy of a Champion’ komt het controversieel incident aan bod. Max Verstappen, die toen 15 jaar oud was, had de wereldtitel in het kartkampioenschap verspeeld omdat hij een fout had gemaakt. Max werd achtergelaten bij het tankstation waarna zijn moeder wat later oppikte.

Volgens sommigen is het bewuste incident een voorbeeld van mishandeling maar daar wil Jos Verstappen helemaal niet van weten. Volgens Verstappen senior moet dat beeld over hem uit de wereld.

“Mensen zeggen dat ik een slechte vader was omdat ik mijn kind mishandelde, maar ik heb hem nooit mishandeld,” vertelt Jos Verstappen in de documentaire, waarna hij toegeeft hij dat Max wel een harde opvoeding gaf. “Ik was zijn leraar en ik was streng voor hem. Dat was ook mijn plan, zodat hij leerde na te denken. Veel mensen hebben geen idee wat je moet doen om de top van een sport te bereiken.”