Max Verstappen: “Hopelijk behaalt Fernando Alonso zijn 33ste F1-overwinning”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tweevoudig F1-kampioen Max Verstappen mag dan wel graag zelf zoveel mogelijk winnen, ook hij hoopt dat Fernando Alonso erin slaagt om zijn 33ste F1-overwinning te behalen.

“Ik denk dat Fernando al veel meer F1-races had moeten winnen dan dat hij tot nu toe heeft gedaan,” vertelde Verstappen tegenover de media in Australië. “Ik denk dat hij veel meer verdient. Ik zou hem graag zijn 33ste F1-overwinning zien behalen. Op een bepaalde manier zou ik hem ook graag nog meer races zien winnen. We zullen de komende races zien wat er gebeurt.”

Ook Fernando Alonso zelf zou maar al te graag dit jaar opnieuw nog eens een F1-race winnen, de 33ste in zijn F1-carrière. Hij geniet ook van de steun die hij van veel sporters en clubs krijgt.

“Het is te gek om te zien hoe iedereen in Spanje opnieuw zo enthousiast is over de Formule 1 en wat er allemaal gebeurt,” aldus Alonso. “Dat is erg mooi om te zien. Hopelijk hebben ze van mijn podiumplaatsen genoten, het volledige land, en ik denk dat het tijdens de F1-race in Barcelona opnieuw ongelooflijk gaat zijn.”

“Deze 33, al die dingen die op de sociale media. Het was ‘El Plan’ drie jaar geleden, en vervolgens ‘The Mission’, en nu 33. Er zijn heel wat 33-ers, al die voetbalclubs, voetballers, tennis enzovoort, ze doen allemaal iets met het cijfer 33.”

“Hopelijk kunnen we dat cijfer bereiken op het vlak van het aantal overwinningen en kunnen we vervolgens voor 34 gaan.”

Alonso maakte vervolgens ook een grapje over het startnummer 33 dat Max Verstappen gebruikte voordat hij wereldkampioen werd: “Misschien moet ik vragen of hij nog steeds het startnummer 1 gebruikt zodat ik hem kan vragen om volgend jaar het startnummer 33 te gebruiken!”