“Yuki Tsunoda lijkt op weg naar een Red Bull-promotie”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens AlphaTauri-teambaas Franz Tost is zijn rijder Yuki Tsunoda momenteel erg goed bezig en zit een toekomstige promotie naar zusterteam Red Bull er dan ook in.

In 2021 debuteerde Yuki Tsunoda in de Formule 1 en ondanks een wisselvallig F1-seizoen zag Tsunoda zijn contract bij AlphaTauri verlengd. Tijdens zijn tweede seizoen boekte de Japanner vooruitgang maar desondanks was een zevende plaats nog steeds maar zijn beste resultaat en veroverde hij ‘slechts’ twaalf punten.

Bij AlphaTauri lijkt teambaas Franz Tost, die afgelopen winter waarschuwde dat een F1-debutant zo’n drie jaar nodig heeft om zijn optimaal niveau te bereiken, nu dan toch tevreden te zijn over de prestaties van Tsunoda. Meer zelfs, volgens Tost lijkt de Japanner zich op het juiste pad richting een promotie naar het Red Bull F1 team te bevinden.

“Yuki reed twee erg sterke races,” blikte Tost voorafgaand aan de GP van Australië tegenover ‘Sport1’ terug op de eerste twee races van het seizoen. “Ik ben erg tevreden over hem, het ligt niet aan hem dat we momenteel niet competitief zijn.”

Volgens Tost kan Tsunoda ten vroegste in 2025 voor Red Bull racen aangezien Sergio Perez momenteel nog een contract heeft tot eind 2024.

“Voor zover ik weet heeft Sergio Perez nog een contract voor volgend jaar,” aldus Tost. “Het enige wat ik kan zeggen is dat Yuki zich op het juiste pad bevindt. Hij heeft zichzelf op elk vlak verbeterd. Ik vind echter dat hij in 2024 opnieuw voor AlphaTauri zou moeten racen. In 2025 is hij volgens mij dan klaar voor Red Bull.”