Jos Verstappen: “Mooi om te zien hoe Lewis Hamilton door Max op een ronde werd gezet”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In zijn column voor de officiële website van Max Verstappen blikt Jos Verstappen terug op de race in Imola. Uiteraard was er vreugde omwille van de overwinning van Max, maar vader Jos vond het ook mooi om te zien hoe zijn zoon Lewis Hamilton op een ronde zette.

Na de sprintrace slaagde Max Verstappen er ook in om de race op zondag te winnen. Verstappen deed daarmee een uitstekende zaak in de strijd om de titel want Leclerc ging in de fout en verloor kostbare punten.

“In Italië hebben Max en Red Bull Ferrari onder druk gezet,” aldus Jos Verstappen in zijn column.

“En onder druk is het makkelijker om een fout te maken. Als je met twee vingers in je neus voorop rijdt, is die kans een stuk kleiner. Het is op deze manier een perfect weekeinde voor Max geworden.”

Daarnaast slaagde Max Verstappen er ook in om Lewis Hamilton op een ronde te zetten, wat toch ook bij zijn vader Jos voor een bijzonder gevoel zorgde.

“Ik vond het eerlijk gezegd ook mooi om te zien dat hij Hamilton op een ronde kon zetten, na wat er vorig jaar allemaal is gebeurd,” aldus Verstappen.

“Hamilton had het heel lastig, terwijl zijn teamgenoot George Russell beter in balans leek. Het gebeurt niet snel dat je de kans krijgt om een Mercedes op een ronde achterstand te rijden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print