Valtteri Bottas geniet bij Alfa Romeo: “Verrassend dat Mercedes zoveel problemen heeft”

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

Tijdens de race in Imola slaagde Valtteri Bottas erin als vijfde te finishen, hij kon zelfs ronden lang met zijn opvolger bij Mercedes strijden. De Fin lijkt herboren te zijn bij Alfa Romeo en kijkt met een bijzonder gevoel naar het Mercedes F1 team dat problemen ondervind. 

“Het was een mooie race en het was leuk dat we veel punten konden scoren”, vertelde Bottas na afloop van de race in Imola. 

“Ik kon bijna iedere ronde vol gas rijden, het was  net alsof ik in de kwalificatie bezig was. Alleen aan het einde van de race kreeg ik wat last van bandenslijtage toen ik vlak achter George  reed.”

Over het algemeen is Bottas zeer tevreden over het voorbije raceweekend alsook de situatie bij Alfa Romeo.

“Ik ben uiteraard zeer blij waar ik me nu bevind, ik geniet er echt van.” aldus Bottas. “We beschikten over een betere racesnelheid maar ik focus mij op andere dingen en het verbeteren van de wagen, wat we dit weekend gedaan hebben. Hopelijk slagen we daar tijdens het volgende raceweekend ook in.”

Bottas genoot ook van het gevecht met George Russell in de Mercedes en wist een teleurstellende Lewis Hamilton te verslaan

“Ik vind het geweldig dat we sneller waren dan Mercedes”, aldus Bottas. “Geen idee waardoor ze zoveel problemen hebben met de wagen. Voor mij komt het als een verrassing. Hopelijk kunnen we daardoor meer punten halen dan Mercedes.” 

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print