Williams: “Wij staan nog steeds achter Nicholas Latifi”

Williams F1 team
Williams F1 team

Williams-teambaas Jost Capito benadrukt dat het team nog steeds achter haar rijder Nicholas Latifi staat ondanks de slechte start van het seizoen die de Canadees meemaakte.

Sinds hij ongewild een hoofdrol opeiste in de uitkomst van de strijd om de wereldtitel van vorig jaar in Abu Dhabi loopt het voor geen meter meer voor Nicholas Latifi. In 2022 haalt hij ook meer het nieuws met incidenten dan met zijn prestaties, met de GP van Saoedi-Arabië als hoogtepunt. In Jeddah maakte namelijk een knal in de muur zowel een einde aan zijn kwalificatie als zijn race.

Zorgwekkender is waarschijnlijk wel het feit dat Latifi ook het tempo niet kan volgen van zijn nieuwe teamgenoot Alex Albon, die na een jaar in de schaduw weer op de startgrid verscheen, terwijl hij zelf toch al twee seizoenen ervaring heeft bij Williams.

Ted Kravitz van ‘Sky Sports’ meent te weten dat ondanks de goed gevulde geldbeurs van vader Latifi zoonlief Nicholas aan zijn laatste seizoen bezig is bij het team uit Grove en de Spaanse journalist Albert Fabrega deed er een schepje bovenop door te stellen dat hij dit seizoen nog vervangen zal worden.

Williams-teambaas Jost Capito reageert op de geruchten en behoudt vooralsnog het vertrouwen in Latifi.

“Ja, natuurlijk, ik denk dat het in zijn hoofd zit, nietwaar? Hij is in staat om heel hard te rijden en dezelfde rondetijden neer te zetten als Alex als hij alles op een rijtje heeft, daar ben ik zeker van”, aldus Capito.

“De auto’s zijn wat moeilijker en lastiger te besturen dan die van vorig jaar en hij moet er zijn hoofd bijhouden, hij krijgt de volledige steun van het team.”

“En nee, natuurlijk, als je een paar uitvalbeurten hebt maakt dat…je moet dan weer vechten voor het vertrouwen, maar hij krijgt de volledige steun van het team en we zijn er zeker van dat hij er komt.”

De Duitser denkt alvast niet dat de crashes in zijn hoofd gekropen zijn maar eerder de commentaren op de sociale media in de nasleep van de GP van Abu Dhabi van vorig jaar.

“Nee… het is moeilijk te zeggen. Ik denk dat wat vorig jaar het meeste invloed op hem had de opmerkingen en de bedreigingen op sociale media waren, waar we hem overheen hebben geholpen.”

“En natuurlijk denk ik dat als hij deze incidenten een paar keer heeft meegemaakt dat zoals eerder gezegd, het niet alleen zijn zelfvertrouwen een boost geeft, maar we proberen zijn zelfvertrouwen een boost te geven, we werken met hem en ik denk dat hij daar steeds beter in wordt.”

“Hij moet dat leren en ik denk dat hij op een goede weg is.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print