Sebastian Vettel: “Ik waardeerde vroeger het werk van de teams achteraan op de grid niet”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Sebastian Vettel laat weten dat de punten die Aston Martin scoorde in Imola dubbel en dik verdiend zijn voor de geplaagde Britse formatie.

“Dit voelt als een overwinning,” aldus Vettel na zijn achtste plaats in Imola. “We zijn momenteel zeker niet de snelste, integendeel, ik denk dat we ons meer aan de andere kant van de  grid bevinden. Maar vandaag hebben we het echt goed gedaan.

De viervoudig wereldkampioen was er zich naar eigen zeggen niet van bewust dat Ricciardo de eerste was die voor slicks ging op een opdrogende baan en hij denkt dat hij al eerder had kunnen wisselen.

“We hebben dit weekend hulp gehad van de omstandigheden maar we hebben het maximale eruit gehaald. Ik denk dat we het goed gedaan hebben door te wissel voor droogweerbanden en iedereen deed nadien hetzelfde. Ik wou zelfs al een ronde of twee eerder binnenkomen. We hebben het heel goed gedaan.”

Tegen het einde van de race reed Vettel zelfs op een zevende plaats, voor Charles Leclerc, maar hij besefte wel dat hij kansloos was tegen de Ferrari-rijder.

“Natuurlijk was ik kansloos om Charles af te houden aan het einde van de race, hij is vier seconden of drie seconden sneller. Maar als je me zou gezegd hebben dat we vier ronden voor het einde van de race nog met een Ferrari aan het vechten zouden zijn zou ik daarvoor getekend hebben.”

Hoewel hij niet voor de overwinning kon rijden heeft Vettel toch genoten van de race en hij geeft aan dat zijn achtste plaats en de tiende plaats van teamgenoot Lance Stroll heel belangrijk is voor de motivatie van het team.

“Het is nog altijd een achtste plaats, niet zo leuk als winnen. Het is hard, je werkt je uit de naad en als je een goed pakket hebt is het makkelijk om goede resultaten te scoren en dan gaat het om perfectie om het perfecte resultaat neer te zetten.”

“Maar het werk dat achterin het veld wordt verricht heb ik eerlijk gezegd jarenlang niet zo gewaardeerd omdat ik er niet bij was. Maar het is hetzelfde werk dat door alle mensen in het team wordt gedaan.”

“En het is nog moeilijker omdat je geen koekje of beloning krijgt na de race. Dus probeer je hond maar eens te laten springen zonder een koekje om hem na afloop een plezier te doen, dat is moeilijk.

“Dus het is goed voor hen en ik ben blij voor het team. Goed om beide auto’s ook in de punten te krijgen.”

Aston Martin F1 team
Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023