Lewis Hamilton ontkent niet meer: “Misschien hebben we toch een fout gemaakt”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na een bijzonder moeilijke seizoensstart lijkt Lewis Hamilton al geen aanspraak meer te maken op de wereldtitel. Twee maanden geleden sprak hij resoluut tegen dat zijn team fouten maakte, vier races verder lijkt hij zijn mening te hebben veranderd.

Vier races ver in het seizoen staat Lewis Hamilton al 58 punten achter op wk-leider Charles Leclerc en dat bovendien ook nog eens met een Mercedes F1-bolide die met problemen kampt en opmerkelijk trager is. Hamilton liet onlangs verstaan dat ze anderhalve seconden zouden moeten vinden om nog kans te maken op de titel.

Het besef bij Hamilton lijkt ook te komen dat ze bij Mercedes wel degelijk de bal stevig mis hebben geslagen en dus in de fout zijn gegaan.

“Tijdens de testdagen in Barcelona werd mij gevraagd wat ik zou doen als Mercedes de bal mis zou slaan. Ik reageerde dat we dat niet doen, dat wij geen fouten maken, dat we wereldkampioenen zijn. Feit is dat we misschien toch een fout gemaakt hebben,” geeft Hamilton nu dan toch toe.

“We blijven echter gefocust, we blijven hard werken en proberen deze moeilijke situatie te overwinnen. We zijn niet eens in de buurt van waar we ons willen bevinden maar we blijven strijden en hard werken. Hopelijk zien we dan licht aan het einde van de tunnel.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print