Jos Verstappen: “Ongeloof en trots overheersten toen Max Verstappen opnieuw kampioen was”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Vader Jos Verstappen volgde de race van zijn zoon Max van thuis uit en ook voor Jos Verstappen was het bijzonder moeilijk om de gebeurtenissen te volgen. Ongeloof en trots overheersten bij Jos toen zijn zoon voor de tweede keer F1-kampioen was.

“Ik ben altijd trots. Niet alleen deze race natuurlijk, maar altijd,” aldus Jos Verstappen volgens de officiële website van Max. “Ik was drie weken van huis. In Singapore had ik zoiets van ‘ik ga even naar huis’. Ik had het nodig denk ik. Mijn vrouw en de kinderen zitten thuis, en dat is eigenlijk de reden dat ik niet in Japan zit.”

“Maar ik hoef er ook niet bij te zijn om het te vieren en om blij te zijn. Als het maar gebeurt. Hij doet het nu zelf, dus ik zoek de wedstrijden uit. Ik krijg natuurlijk thuis net zo veel mee als wanneer ik op het circuit zit.”

Voor de teams en rijders ter plaatse was het niet meteen duidelijk dat er volledige punten toegekend werden en het duurde dan ook even alvorens het duidelijk was dat Max Verstappen voor de tweede keer kampioen was. Jos volgde het van op afstand en dat maakte het uiteraard niet eenvoudiger op.

 “Ik wist niet wat er precies was. Ik had contact met het team en Raymond. En uiteindelijk kwam dan het verlossende woord dat-ie wel kampioen is,” blikt Jos Verstappen terug die ook laat uitschijnen dat de emoties dit jaar anders waren dan vorig jaar.

“De emotie is anders dan vorig jaar. Vorig jaar kwam er een ongelooflijke emotie los. Nu voel je het al aankomen. Je weet dat het gaat gebeuren. Alleen wanneer, hoe en wat weet je nog niet. En ja, dan gebeurt het vandaag.”

Na afloop van de race belde Jos Verstappen zijn zoon op om hem te feliciteren.

“Ik heb gezegd dat-ie de allerbeste is. Maar dat zeg ik bijna elk weekend,” vertelt Jos al lachend.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022