Otmar Szafnauer: “Alpine voerde gesprekken met Daniel Ricciardo”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Na de bekendmaking dat Pierre Gasly volgend jaar voor Alpine zal racen heeft Otmar Szafnauer toegegeven dat Alpine wel degelijk met Daniel Ricciardo in gesprek is geweest over een racezitje in 2023 bij het team.

Al vlug na de bekendmaking dat Fernando Alonso eind dit seizoen het Alpine F1 team zou verlaten kwamen er speculaties dat Daniel Ricciardo mogelijk naar Alpine zou gaan. Voor de Australiër zou de samenwerking niet geheel nieuw zijn want in 2019 en 2020 reed Ricciardo voor het Renault F1 team, de voorloper van het huidige Alpine.

Szafnauer heeft nu ook toegegeven dat Alpine in gesprek is gegaan met Ricciardo maar dat ze uiteindelijk niet tot een akkoord kwamen werd ondertussen duidelijk. Waarom de gesprekken al vlug beëindigd werden, daarover verschaft Szafnauer geen duidelijkheid.

“In het begin hebben we met verschillende rijders gesprekken gevoerd, inclusief Daniel,” aldus de Alpine-teambaas. “Pierre voldoet aan de criteria om samen te werken, hij is ervaren, snel en jong. Toen duidelijk werd dat Pierre een mogelijkheid was dan werd de shortlist nog korter.”

“We zijn ook trots dat we vanaf 2023 een volledig Franse line-up hebben.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022