Stoffel Vandoorne racet in 2023 voor DS Penske in de Formule E

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

De geruchten waren er al en nu is het eindelijk ook officieel, het DS Penske Formule E team heeft Stoffel Vandoorne bevestigd als racepiloot voor 2023. Vandoorne zal samen met Jean-Eric Vergne het rijdersduo vormen.

Stoffel Vandoorne kroonde zich vorig jaar tot Formule E-kampioen en onze landgenoot zal in 2023 zijn wereldtitel bij het team van DS Penske verdedigen. Vandoorne maakt de overstap van Mercedes nadat de Duitse autoconstructeur eerder al besloot om na het voorbije seizoen de Formule E vaarwel te zeggen.

Mercedes verkocht haar Formule E-team aan McLaren maar daar was geen plaats voor rijders Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne. De Vries gaat volgend jaar aan de slag in de Formule 1 terwijl Vandoorne zijn titel dus zal verdedigen in de Formule E.

“Ik ben zeer blij dat ik komend seizoen voor DS Penske zal racen,” zegt Vandoorne in een reactie. “Na vier jaar bij Mercedes is het een belangrijke wijziging voor mij maar ik kijk er naar uit om met dit team samen te werken.”

“DS heeft in het verleden uitstekende resultaten behaald, het heeft de titel bij zowel de rijders als de teams twee keer gewonnen. Dat zijn mooie resultaten en ik hoop dat ik daaraan kan bijdragen. Het is ook leuk dat ik de enige tweevoudig kampioen in de Formule E als teamgenoot krijg. Ik geloof er sterk in dat Jean-Eric Vergne en ikzelf één van de sterkste rijdersduo’s in de Formule E zullen vormen.”

Het nieuwe Formule E-seizoen gaat op 14 januari in Mexico van start.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022