Mercedes: “Lewis Hamilton blijft voluit gaan, ook nu het moeilijk gaat”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mike Elliot, de technisch directeur bij het Mercedes F1 team, looft Lewis Hamilton voor zijn werkethiek. Ondanks een bijzonder moeilijk F1-seizoen blijft Hamilton volgens Elliot alles in het werk stellen om de prestaties van de Mercedes W13 te verbeteren.

Mercedes viel dit F1-seizoen duidelijk terug achter Red Bull en Ferrari. Als derde team op de F1-startgrid slaagde Mercedes er dit seizoen ook nog niet in om een overwinning te behalen, hetzelfde geldt uiteraard voor Lewis Hamilton die daarmee voor het eerst in zijn F1-carrière dreigt om tijdens een F1-seizoen geen overwinning te behalen.

Volgens Elliott heeft Hamilton ondanks de terugval van Mercedes dit seizoen zijn focus en gedrevenheid echter niet verloren en blijft hij ook in deze fase van het seizoen nog steeds alles op alles zetten om vooruitgang te boeken.

“Beide rijders zijn geweldig dit jaar,” vertelde Elliot tegenover de media. “We hebben hen niet de wagen gegeven die ze nodig hebben om te kunnen strijden, in het bijzonder Lewis, een zevenvoudig wereldkampioen, die zich niet in de positie bevindt waarin hij ieder weekend races kan winnen en voor de wereldtitel kan strijden, dat is bijzonder hard.”

“Lewis pusht het team echter. Hij doet het bijzonder goed en geeft ons waardevolle feedback. Hij werkt bijzonder hard, zijn werkethiek is dit jaar helemaal niet veranderd.”

“Hij is hier ’s avonds laat, aan het werk met ons, probeert zoveel mogelijk uit de wagen te halen en ik denk dat het simpelweg bemoedigend is voor iedereen in het team dat hij zich zo hard inspant.”

“Lewis was twee weken geleden ook in de fabriek en sprak daar iedereen toe, dat was geweldig.”

“Wat je verwacht van een karakter zoals Lewis is leiderschap en het team van energie voorzien. Dat is wat we nodig hebben tijdens de moeilijke winter die we ingaan,” besloot de technisch directeur van Mercedes.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022