Christian Horner: “Max Verstappen was buitenaards dit seizoen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De prestaties van Max Verstappen die hem dit seizoen voor de tweede keer wereldkampioen gemaakt hebben zijn buitenaards, dat vertelt zijn teambaas Christian Horner.

Max Verstappen lijkt wel een patent te hebben om op een bizarre manier wereldkampioen te worden want ook na de race in Suzuka afgelopen weekend was er heel wat verwarring. Laten we echter vooral niet vergeten dat Verstappen een fantastisch parcours heeft afgelegd in 2022 en dat de verwarring over de puntenverdeling na de race in Japan daar slechts een voetnoot van is.

Christian Horner zag ook dat Verstappen voor de tweede maal op rij wereldkampioen werd in een soort van chaos maar hij had daar het volgende over te vertellen: “Een kampioenschap winnen is een kampioenschap winnen. Maar bij deze is de bloeddruk wel een stuk lager.”

“Maar het betekent evenveel,” ging hij verder. “Voor Max, die vorig jaar wereldkampioen werd en het nummer één op de auto had, heeft hij dit jaar met zoveel overtuiging gereden en de titel zo dominant verdedigd. Het was een genot om hem dit jaar een ander niveau te zien bereiken.”

Van de eerste drie races van het seizoen zag Verstappen twee keer de finishvlag niet en Charles Leclerc wist een voorsprong uit te bouwen. Toen werd er nog vanuit gegaan dat we ons mochten verheugen op een spannende strijd tussen Leclerc en Verstappen maar gaandeweg werd duidelijk dat er geen maat stond op Verstappen en Red Bull dit seizoen.

“Na een paar moeilijke races in het begin van het seizoen, met de manier waarop het team teruggevochten heeft en de manier waarop hij gereden heeft, heeft hij het seizoen gedomineerd.”

In Suzuka won Verstappen de GP van Japan, die slechts achtentwintig ronden telde, met bijna zevenentwintig seconden voorsprong op Charles Leclerc, die na een bestraffing zijn tweede plaats aan Sergio Perez moest laten.

“Charles op vijfentwintig seconden zetten in twintig ronden was een geweldige prestatie,” aldus Horner. “Dat Checo ook nog eens tweede werd, is fantastisch voor hem en zijn kampioenschap. Voor de constructeurs zijn het ook belangrijke punten, dus ik ben absoluut blij met het resultaat en ik denk dat Max een verdienstelijke kampioen is.”

“Om dit te doen met nog vier races te gaan is echt een opmerkelijke prestatie. Ik denk dat Max dit jaar buitenaards geweest is. Hij heeft dit kampioenschap gedomineerd en met zoveel volwassenheid en overtuiging gereden. En ik denk dat het natuurlijk veel minder controversieel is dan de laatste race in Abu Dhabi, die vorig jaar een titanenstrijd was.”

Verstappen won dit jaar al twaalf races en met nog vier races te gaan kan hij het record scherper stellen van het meeste overwinningen tijdens een seizoen. Christian Horner ziet ook niet meteen een reden waarom Verstappen het vanaf nu kalmer aan zou gaan doen, volgens ham is de kersverse wereldkampioen in “de vorm van zijn leven” sinds hij zijn tweede titel behaald heeft.

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022