Mika Hakkinen: “Wat zondag gebeurde is een reden tot bezorgdheid”

F1 - Twitter
F1 - Twitter

Tweevoudig F1-kampioen Mika Hakkinen is niet te spreken over het incident met een takelwagen tijdens de GP van Japan. Volgens Hakkinen is er duidelijk te weinig geleerd uit eerdere incidenten en dringen bijkomende maatregelen zich op.

“Veiligheid is het belangrijkste voor iedereen in de Formule 1,” schrijft Hakkinen in zijn column voor Unibet. “Dit betekent voor de rijders, de teams, marshals en toeschouwers.”

“De FIA en de F1 hebben erg hard gewerkt om de veiligheid te verbeteren en we weten dat Jules Bianchi zijn ongeluk in 2014 een erg tragisch moment was waaruit iedereen probeerde te leren.”

“Het was het enige dodelijke ongeluk met een rijder de voorbije 28 jaar en we wil niet opnieuw zo’n ongeluk.”

Volgens Hakkinen is het goed dat de FIA het incident met de takelwagen grondig gaat onderzoeken maar hij hoopt vooral dat de systemen en procedures zullen verbeterd worden.

“Wat op zondag gebeurde is een reden tot bezorgdheid want het was duidelijk dat Pierre Gasly in shock was toen hij plots die takelwagen op het circuit zag,” aldus Hakkinen. “Hij is nu bestraft omdat hij te snel reed terwijl er een rode vlag was, maar het is goed dat de FIA dit nu gaat bekijken. Een rijder kan immers snel afgeleid zijn en een signaal ofzo niet zien, dat hij zich iets niet realiseert door de omstandigheden of slechte visibiliteit.”

“We moeten systemen implementeren die er voor zorgen dat iedereen zeker beseft wat er gebeurt.”

“Iedereen wil deze sport zo veilig mogelijk houden en ieder incident geeft ons een kans om iets te leren, ons te verbeteren en een herhaling van zo’n incident te vermijden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022