“Jumbo stopt sponsoring Max Verstappen en Wout Van Aert”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De Nederlandse supermarktketen Jumbo zet na het huidige F1-seizoen de sponsoring van tweevoudig F1-wereldkampioen Max Verstappen stop. Jumbo zou ook de sponsoring van wielerploeg Jumbo-Visma, waarvoor Wout van Aert rijdt, eveneens willen stopzetten.

Het is het Nederlandse ‘AD’ dat bericht dat Jumbo verschillende sponsoractiviteiten wil stopzetten. Jumbo zou volledig willen stoppen met het sponsoren van topsort en willen terugkeren naar de kern van haar bedrijfsvoering. Dit alles zou een gevolg zijn van de strategie die de nieuwe Jumbo-topman Ton van Veen hanteert. Hij is de opvolger van Frits van Eerd die wel een enorme voorliefde had voor autosport en topsport in het algemeen.

Een gevolg daarvan is dat de sponsoring van F1-wereldkampioen Max Verstappen, alsook de GP van Zandvoort, eind dit seizoen stopt. Jumbo-Visma heeft ook een schaatsteam waarbij de Nederlandse Jutta Leerdam één van de prominente namen is. Ook dat team dreigt dus op zoek te moeten naar een nieuwe sponsor.

Het contract met het wielerteam Jumbo-Visma, waarvoor onze landgenoot Wout van Aert rijdt, loopt nog tot eind volgend seizoen en zou naar eigen zeggen gerespecteerd worden. Mocht een nieuwe hoofdsponsor voor volgend seizoen zich echter reeds aandienen dan zou de sponsoring al vroeger stopgezet kunnen worden.

Wout van Aert tijdens opnames voor een promofilm – Red Bull Content Pool
Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner