Sergio Perez: “Max Verstappen is de moeilijkste teamgenoot maar ik heb de snelheid om hem te verslaan”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Monaco was een tegenvaller maar Sergio Perez blijft nog steeds geloven in de wereldtitel, ondanks het feit dat hij na de GP van Monaco al negenendertig punten minder telt dan Max Verstappen.

Het werd niet het weekend van Sergio Perez in Monaco, tijdens Q1 parkeerde hij zijn Red Bull bij Sainte Devote in de vangrails en dat resulteerde in de laatste plaats op de startgrid. De Mexicaan stak de hand in eigen boezem en stelde dat hij de crash alleen maar aan zichzelf te danken had. 

“Ik had het wat rustiger aan moeten doen,” aldus Perez. “Alles was te laat, het was een samenloop van omstandigheden.”

“We hadden pas op het laatste moment beslist om dat rondje af te werken en toen hadden we de Alpine net voor ons. Eigenlijk hadden we gewoon veel rugwind bij het remmen.”

“Dus achteraf gezien helpt het ons ook om de volgende keer in Monaco in Q1 niet op het laatste moment die beslissingen te nemen. Maar bovendien had ik beter moeten anticiperen op de situatie.”

“Het is moeilijk. Maar voor mij is het belangrijk dat je het als rijder aanvaard als je een fout maakt, je je verontschuldigt bij het team en probeert te begrijpen wat er gebeurd is. Dat heb ik gedaan.”

Aan de andere kant van de Red Bull-garage pakte Max Verstappen de pole en hij won de race. Het is al Red Bull wat de klok slaat dit seizoen want met zes GP’s achter de kiezen staat de teller voor Verstappen op vier en die van Perez op twee.

Maar Perez blijft er in geloven: “Ja, want de snelheid is er. Want, bijvoorbeeld, als deze crash niet gebeurd zou zijn en ik een halve seconde moet toegeven, dan zou ik pas bezorgd zijn.”

“Maar het positieve is dat we de snelheid hebben om dingen goed te maken. Maar ik bekijk het weekend voor weekend, Ik wil dit weekend winnen en overwinningen scoren.”

Perez is aan zijn derde jaar bezig bij Red Bull en tijdens die tijdspanne wist Max Verstappen tweemaal de wereldtitel te veroveren. Maar naar eigen zeggen is hij dit jaar beter in staat om voor de titel te vechten. 

“Sinds het begin van het seizoen ben ik de evenknie van Max, of op een of andere manier soms beter en soms slechter. Teamgenoot zijn van Max is volgens mij een van de moeilijkste dingen die je kan ervaren omdat het een rijder is die op de top van zijn kunnen is. Maar ik denk dat het mogelijk is om hem te verslaan.”