Kan Eau rouge nog ‘volgas’ genomen worden?

Het F1-circus strijkt deze week neer in de Ardennen voor de GP van België. Heel wat rijders krijgen na de zomerpauze meteen één van hun favoriete circuits voorgeschoteld, met daarin ook een iconische bocht: Eau Rouge. Maar is die bocht nog ‘volgas’ te nemen met de huidige F1-bolides?
image
Er was een tijd dat er geen discussie bestond over het al dan niet ‘volgas’ nemen van Eau Rouge. Indien je dat deed, dan eindigde je sowieso in de vangrails of bandenstapels. Geleidelijk aan wijzigde dit naar, “Eau Rouge volgas nemen is enkel voor de echt goed racepiloten”, en nadien naar een situatie waarin iedereen ‘volgas’ Eau Rouge opreed.

Maar dit jaar moeten we ons voor het eerst in jaren de vraag stellen op ‘volgas’ Eau Rouge nemen nog wel mogelijk is met de huidige F1-bolides die over een V6-turbomotor beschikken. De topsnelheid is daardoor immers de hoogte ingegaan terwijl de downforce verminderd is.

Adrian Sutil stelt zich alvast de vraag of Eau Rouge nog wel ‘volgas’ te nemen is. De bocht vormt volgens de Duitser vanaf dit jaar opnieuw een veel grotere uitdaging dan de voorbije jaren.

“Eau Rouge is één van mijn favoriete bochten en dit jaar zal het veel moeilijker zijn om hem ‘volgas’ te nemen. Je hebt immers minder downforce,” blikt Sutil vooruit naar komend weekend. “Met de nieuwe wagens zullen we een hogere topsnelheid hebben en minder grip. Het zal dan ook interessant zijn om te zien hoe we er zullen rijden.”

De meningen onder de rijders zijn alvast verdeeld. Giedo Van der Garde, reserverijder bij Sauber, deelt immers de mening niet van Sutil. De Nederlander komt op vrijdag in actie tijdens de eerste oefensessie.

“Ik denk dat we in vergelijking met 2013 over een hogere topsnelheid en minder downforce zullen beschikken. Ik denk echter dat we nog steeds ‘volgas’ Eau Rouge en Blanchimont kunnen nemen”, aldus Van der Garde.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer