Karthikeyan out bij Hispania, Ricciardo in!

Een verrassende wending bij het Hispania Racing Team. Het team bevestigde vandaag dat Daniel Ricciardo, die testrijder is bij Toro Rosso en onder het juniorprogramma van Red Bull valt, vanaf volgende week in Silverstone een vast racezitje krijgt, en dit ten koste van Narain Karthikeyan.
image

HRT en Red Bull hebben onderling een overeenkomst gesloten, om Ricciardo bij HRT kennis te laten maken met het racen in de Formule 1. De Australiër reed dit jaar al enkele vrijdagsessies voor Toro Rosso en testte tijdens de winter voor Red Bull, maar heeft verder geen ervaring binnen de Formule 1.

Wel is duidelijk dat hij talent heeft. Tijdens de wintertests in Abu Dhabi dook Ricciardo namelijk onder de tijd die Sébastian Vettel enkele weken eerder de pole opleverde op dat zelfde Yas Marina circuit. Narain Karthikeyan, vaste rijder bij HRT naast Tonio Liuzzi, verdwijnt zo even van het toneel, en zal enkel tijdens de Grote Prijs van India in actie komen.

Liuzzi krijgt dus een nieuwe teamgenoot, onder de naam van een kerel die volgend jaar wel eens voor Toro Rosso zou kunnen rijden … of toch nog een stapje hoger, wie zal het zeggen? Ricciardo maakt dus volgende week zijn debuut op Silverstone, de eerste stap van hopelijk een mooie carrière.

Daniel Ricciardo: Het is een droom die uitkomt voor me. Voor het eerst op een startgrid in de Formule 1! Ik heb mezelf er moeten van overtuigen dat het echt is. Ik ben erg opgewonden en kan bijna niet wachten tot het weekend in Silverstone. Dit wordt een nieuwe uitdaging, een nieuwe ervaring en een nieuw team, maar ik ben er klaar voor en zal mijn best doen tijdens elke race!

Door Michaël Oosterlinck
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print