"Keuze van Ferrari voor intermediates is onbegrijpelijk"

Na de GP van Japan reageerde Ferrari verbouwereerd op het feit dat het de regelgeving over het verplicht starten op ‘full wets’ te laat had gekregen. Ferrari ontving het bericht, dat nota bene via email werd verstuurd, pas na aanvang van de race.

Veel mensne in de paddock vinden echter dta de keuze van Ferrari voor intermediates vragen oproept. Volgens hen toont het eens te meer dat Ferrari na het vertrek van Michael Schumacher en het sabatjaar van Ross Brawn er verzwakt is uitgekomen. Ook David Coulthard is die mening toegedaan.

"Ik moet zeggen dat ik verrast was. Intermediates zouden immers in de gegeven omstandigheden totaal niet gewerkt hebben," aldus Coulthard in zijn column voor ITV. "Ik denk niet dat Michael Schumacher en Ross Brawn met intermediates zouden gestart zijn. Het toont nogmaals de zwakke plek van Ferrari."

Jean Todt van Ferrari weerlegt echter de kritiek op zijn team. Volgens Todt was de keuze voor Intermediates gebaseerd op het weerbeeld van vlak voor de start van de race. Toen was de regen verminderd en was er geen sprake meer van hevige regen.

"Na aanvang van de race werd de regen echter veel intenser. Indien we dat zouden hebben geweten, dan zou onze keuze uiteraard helemaal anders geweest zijn," aldus Todt. "Indien we op de hoogte waren geweest van het feit dat alles teams op full wets moesten starten, dan zou onze keuze ook veel eenvoudiger zijn geweest."