Kobayashi verloor voorvleugel door aanrijding

Opvallend in de eerste ronde was de crash van Kamui Kobayashi. Eerst werd gedacht dat zijn Sauber zonder reden zijn voorvleugel verloor. Nu verklaren teambaas Peter Sauber en Kobayashi zelf dat ze eerst iets geraakt hebben.
Kobayashi stormde op bocht vier af zonder voorvleugel en verloor alle controle over de wagen. Sebastien Buemi en Nico Hulkenberg werden vol in de flank geraakt en moesten opgeven met een vernielde wagen.

“Ik raakte een kerbstone of een andere wagen in bocht drie en verloor daardoor mijn voorvleugel” verklaart de Japanner. “Wat er precies gebeurde weet ik niet meer. Alles ging zo snel.”

“De telemetrie bevestigt dat ik iets geraakt heb. Daarna is de voorvleugel afgebroken en onder de wagen gekomen. Ik verloor de controle en de rest kwam vanzelf.”

Teamgenoot Pedro de la Rosa had andere problemen.

“De laatste vijftien ronden had ik mijn handen vol met op het circuit te blijven. De bandenslijtage was enorm. Mijn achterbanden waren helemaal op. Was de bandenslijtage minder dan had ik Michael en Jaime niet moeten laten voorbij gaan en had ik punten behaald.”

Door Stef Mertens
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}