Kon men de problemen met de regen in Zuid-Korea vermijden?

De eerste reacties op de uitgestelde start van de GP van Zuid-Korea raken bekend en sommigen vragen zich af of men de problemen niet had kunnen vermijden?
Voor aanvang van de race raakte reeds bekend dat afvoerputjes en leidingen uiteraard nog maar onlangs werden aangelegd. Maar toen werd er ook reeds gevreesd dat er eventueel te veel zand en stof in de afvoerleidingen terecht kan zijn gekomen bij de aanleg van het circuit.

Hierop werd volgens sommigen geen controle uitgevoerd voor aanvang van het GP-weekend. De afvoer van het water kan dus wel eens problematisch zijn bij hevige regen. Al zal dat misschien wel niet de belangrijkste reden zijn.

Sommigen stellen zich ook de vraag of Herman Tilke, de ontwerper van het circuit, niet meer rekening had moeten houden met regenweer voor het circuit. De ontwerper heeft zijn eigen verklaring voor de huidige problemen.

“Het water loopt langs de zijkanten weg en de boordstenen zijn ondertussen ook te vol met water gelopen. Ook de bodem laat niet heel veel water door,” aldus Herman Tilke tegenover de Duitse zender RTL tijdens de startonderbreking.

Natuurlijk weet men op voorhand waaruit de bodem bestaat waarop het circuit wordt gebouwd. Daarnaast kan men bij de constructie van de baan via allerlei punten de afvoer van water van het circuit verbeteren.

Bovendien moet men zich ook de vraag stellen of de GP van Zuid-Korea, los van alle problemen bij de constructie van het circuit, wel in oktober op de kalender had moeten plaatsen. Wanneer men in oktober een race in Zuid-Korea organiseert is immers op voorhand geweten dat de kans op regen zeer groot is.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner