Kortere races, kosten besparen en toch meer sensatie

Felipe Massa en Flavio Briatore zijn van mening dat het verkorten van elke race voor meer sensatie zal zorgen. Ook zou de FIA er dan meteen voor kunnen zorgen dat opnieuw de kosten voor de teams dalen. Als het aan Briatore ligt mogen de kosten gerust tot 50 procent dalen en kan het aantal werknemers per team van 2000 tot 200 zakken.

“De FIA kan races inkorten als het wil en op die manier twee doelen bereiken. Enerzijds zullen de kosten opnieuw dalen en anderzijds zal er meer sensatie zijn. De kosten binnen de sport moeten halveren en dat kan gerust door het aantal werknemers van 2000 terug te schroeven naar 200”, aldus Briatore.

Ook Felipe Massa ziet het inkorten van races wel zitten want tijdens de laatste rondes zou er amper iets te zien zijn en moet men vaak enkel nog de race uitrijden. Felipe Massa kon in 2008 nipt geen wereldkampioen worden en kon toen wel een inkorting van enkele rondjes gebruiken. Wereldkampioen Lewis Hamilton wist in de laatste bocht de titel nog af te snoepen en werd daarmee de jongste wereldkampioen ooit.

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA