Kubica maakt indruk bij terugkeer

De BMW-rijder Robert Kubica had een geslaagd wederoptreden tijdens de Grote Prijs van Frankrijk, na zijn verschrikkelijke crash in Canada en de race die hij noodgedwongen moest overslaan in Amerika. Vaak zie je dat rijders die dergelijk crash meemaken, de eerstvolgende races niet meer op dezelfde manier rijden als voorheen. Kubica had hier blijkbaar geen enkele last van en eindigde knap 4e.

"Het was een goede race voor het team, we eindigde op 4 en 5, en het is een zeer goed weekend voor mezelf geweest. Het was een kalme race."

"Ik had een redelijk goeie start, maar ik stond aan de vuile kant van het circuit samen met Lewis, dus veel kans om hem in te halen was er niet. Daarna kwam ik nog eens dicht bij hem toen hij uit de pit kwam en we hebben een klein duel gehad, maar hij had nieuwe banden, remde later voor de hairpin en haalde me opnieuw in."

"De laatste 20 rondes was ik gewoon aan het rijden om de wagen aan de finish te brengen en een goed resultaat te behalen voor het team. Lewis (Hamilton) lag immers ver voor en Nick( Heidfeld) ver achter. De auto was heel goed en fysiek en mentaal ben ik 100% in orde, ik zou nu nog een race kunnen doen."

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print