“Kwestie van tijd alvorens porpoising een zware crash veroorzaakt”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-rijder George Russel liet eerder al verstaan dat er “gesprekken moeten gevoerd worden” over het stuiteren van de F1-bolides. Ook na de kwalificatie uitte de jonge Brit nogmaals felle kritiek op de probleem waarmee al de F1-bolides volgens hem kampen.

Russell zei eerder al dat de F1-piloten het stuiteren van de F1-bolides geen vier jaar lang meer kunnen ondergaan, dat er wijzigingen moeten gebeuren. Na de kwalificatie waarschuwde Russell ook nog eens dat het een kwestie van tijd is tot er een zware crash zal plaatsvinden.

“Ik denk dat het een kwestie van tijd is tot we een groot incident zien,” aldus Russell. “Veel rijders kunnen de wagen amper in een rechte lijn houden terwijl ze over de bulten rijden, we rijden tegen meer dan 300 km/u doorheen de laatste twee bochten. De wagen bodemt uit, je kan amper het asfalt zien, zo laag rijden we tegen de grond.”

Russel waarschuwt echter ook dat een aanpassing van de wagens mogelijk ook de inhaaljacht van Mercedes tegenover Red Bull en Ferrari zou kunnen verstoren.

“Het kan rampzalig voor ons uitdraaien maar tja, ik weet niet wat de toekomst brengt. Ik denk echter niet dat we dit nog drie jaar kunnen volhouden, of hoe lang deze regels ook nog aanhouden.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer