Lewis Hamilton na kwalificatie op P7: “Ik hoop op chaos tijdens de race”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Meer dan anderhalve seconde trager dan polesitter Charles Leclerc. Op pure snelheid komt Lewis Hamilton tijdens de race niet in de buurt van de overwinning of het podium maar de zevenvoudig wereldkampioen hoopt op chaos tijdens de race om vooruitgang te boeken.

Van op de zevende plaats op de startgrid zal Hamilton inderdaad wat geluk nodig hebben om in de buurt van bijvoorbeeld een podiumplaats te komen, ook nog eens wetende dat teamgenoot George Russell zich als vijfde wist te kwalificeren.

“Er is veel om naar uit te kijken, dit is een tricky en vaak ook een chaotische race, er kan veel gebeuren,” vertelde Hamilton na afloop van de kwalificatie. “We staan in de top tien.”

“Dit was echt een moeilijke kwalificatiesessie omdat we constant aan het pushen waren. We hebben met onze wagen een zeer klein ‘venster’ waarin de wagen functioneert en niet alles wat we proberen geeft ons een goed resultaat.”

“We doen veel wijzigingen maar we komen altijd tot dezelfde conclusie en dat is dat het stuiteren ons erg veel performance kost.”

“Al de performance die je krijgt wanneer je de wagen erg laag afstelt, waarop we besloten om hem ondanks het erg hard stuiteren toch de wagen zo laag mogelijk af te stellen om performance te winnen.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022