Lando Norris dolblij na eerste F1-overwinning: “Er werd getwijfeld aan mij, dit is ongelooflijk!”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Tijdens de GP van Miami behaalde Lando Norris eindelijk zijn eerste overwinning in de Formule 1. Dat bracht bij de Brit uiteraard heel wat emoties teweeg.

“Dat werd tijd, niet?” zei Lando Norris na afloop van de race tijdens de interviews in het parc fermé, waarna er een F-woord volgde live op tv en hij zich daarvoor verontschuldigde. “Wat een race. Het heeft erg lang geduurd maar eindelijk zijn we erin geslaagd.”

“Ik ben zo blij voor het volledige team dat we eindelijk die overwinning hebben. Het was een lange dag een zware race, maar eindelijk sta ik bovenaan, ik ben dolblij.”

De rest van het raceweekend verliep met vallen en opstaan voor Lando Norris, vooral met een teleurstellende sprintrace waarin hij werd aangereden en moest opgeven. Ook de kwalificatie voor de race op zondag verliep met een vijfde tijd niet zoals verwacht maar uiteindelijk volgde dan toch die allereerste F1-overwinning.

“Ik wist op vrijdag dat we over de snelheid beschikten,” aldus Norris. “Het volledige weekend was goed, ik had alleen wat tegenslag. Ook wat foutjes hier en daar.”

“Vandaag slaagden we erin om alles goed voor elkaar te krijgen. We hanteerden de perfecte strategie en het werd beloond, ik wil iedereen bij McLaren dan ook bedanken. Ik moet uiteraard ook mijn moeder en vader bedanken!”

“Ik ben zo trots, echt. Ik bedoel, er zijn volgens mij veel mensen aan mij beginnen twijfelen,” waarna Norris McLaren bedankte voor het vertrouwen dat ze in hem hadden.

“Ik bleef bij McLaren omdat ik in hen kon geloven en dat deed ik ook, ik geloofde in hen, vandaag heeft bewezen dat het de juiste beslissing was. Ik heb de voorbije vijf jaar veel fouten gemaakt, in mijn korte carrière, maar vandaag kreeg ik alles voor elkaar. Dit is voor het team.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print