“Lando Norris heeft een boek nodig over hoe je tegen Max Verstappen moet racen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Sky-analist Ted Kravitz liet zijn licht schijnen over de GP van Oostenrijk en hij liet weten dat Lando Norris alvast niet de eerste is die zijn tanden stukbijt op de verdedigingstechnieken van Verstappen.

Het verdedigingswerk van Max Verstappen werd afgelopen weekend nog maar eens in vraag gesteld. In de vierenzestigste ronde crashten Lando Norris en Max Verstappen bij een inhaalpoging van de McLaren-rijder. Voor Norris betekende dat het einde van zijn race terwijl Max Verstappen nog een vijfde plaats uit de brand wist te slepen en zijn voorsprong in de tussenstand om het WK verder uitbouwde.

 Er is al veel gezegd en geschreven over het incident en ook Sky-commentator Ted Kravitz deelde zijn mening.

“Wat we vandaag hebben gezien is het nieuwste hoofdstuk in het verhaal van Max Verstappen. Als iemand een boek zou schrijven over hoe je tegen Max Verstappen moet racen, zou je het vandaag net zo goed aan Lando Norris kunnen geven, en ik heb het al eerder gezegd, maar welkom in de wereld van het racen tegen Max Verstappen, of het proberen te racen tegen Max Verstappen, met hoofdstukken in het boek van Charles Leclerc, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Kimi Räikkönen en nog veel meer.”

Kravitz geeft ook toe dat de verdedigingstechnieken van Verstappen voor discussie vatbaar zijn maar hij vindt niet zoals bepaalde mensen in de paddock dat de wereldkampioen voor honderd procent verantwoordelijk is voor het incident.

“Max geeft niet toe,” vervolgt Kravitz. “Maar mijn mening is verdeeld omdat grote rijders niet toegeven. Michael Schumacher gaf nooit toe en Ayrton Senna gaf nooit toe. Andrea Stella was erg kritisch en zei dat vandaag een product was van wanneer je niet hard optreedt tegen dingen die wel en niet mogen in de racerij, zoals Brazilië met Max en Lewis Hamilton in 2021, en wanneer je daar niet hard tegen optreedt, leidt dat tot incidenten zoals vandaag.”