Lando Norris: “Ik zal blij zijn als mijn eerste F1-race voorbij is”

Binnen iets meer dan een week staat Lando Norris aan de start van zijn allereerste F1-race. De nog steeds maar 19-jarige Brit zal naar eigen zeggen echter blij zijn als zijn eerste F1-race erop zit.


Aan de voorbereiding op zijn eerste F1-race zal het niet liggen. Lando Norris testte vorig jaar al met de McLaren MCL33 en dit jaar slaagde hij erin om tijdens de F1-wintertests heel wat ronden af te leggen met de nieuwe McLaren MCL34.

“Als ik vergelijk hoe goed ik me nu voorbereid voel in vergelijking met het moment waarop de eerste F1-test van start ging dan voel ik me nu veel beter dan toen. Ik ben beter voorbereid op wat ik moet doen en welk resultaat ik moet nastreven wanneer ik in Australië een kans krijg,” aldus Norris.

“Op dat vlak heb ik veel meer vertrouwen en ik heb het gevoel dat ik tijdens de eerste race kan doen wat van me verwacht wordt.”

Uiteraard kijkt Lando Norris er naar uit om zijn eerste F1-race te rijden. Volgens Norris zal er bij zo’n belangrijk moment uiteraard stilgestaan worden, al zal hij waarschijnlijk pas later echt beseffen dat het zijn eerste F1-race was.

“Het zal een groots moment voor mij zijn, mijn allereerste F1-race. Wat ik er nadien over denk zal grotendeels afhangen van het resultaat en of het eventueel positief is. Hopelijk zal het een goed resultaat zijn.”

“Ik wil gewoonweg mijn eerste F1-race achter de rug hebben en ik heb er zeker van dat ik meer vertrouwen zal hebben wanneer ik de eerste seizoenshelft aan het afwerken ben,” aldus Norris.

“Mijn doel momenteel is denk ik er voor zorgen dat ik me comfortabel voel, dat ik met vertrouwen de race aanvat, en op dezelfde manier ook de race beëindig.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022