Lando Norris kritisch voor sprintraces: “Ze zijn er voor de fans, niet om de F1-piloten te plezieren”

McLaren F1  team
McLaren F1 team

McLaren-rijder Lando Norris is duidelijk geen grote fan van raceweekends met een sprintformat. Volgens Norris is het format er vooral gekomen om de fans te plezieren en er niet gekomen voor de F1-piloten.

“Ik weet het eerlijk gezegd niet goed. Ik stap gewoon in de wagen en begin te rijden. Ik ben er niet al te gek van,” antwoordde Norris wanneer hem in China werd gevraagd of het nieuw sprintformat tijdens het raceweekend vlotter verliep. “Ik weet niet of het beter is voor het team, voor de engineers en de mecaniciens, ik ben er niet zeker van. Ik heb dan ook niet echt een mening, want wanneer me wordt gezegd om in de wagen te stappen dan doe ik dat, het maakt voor mij geen verschil uit.”

Norris lijkt duidelijk geen grote fan van raceweekends met een sprintformat en hij laat duidelijk verstaan dat hij liever een normaal raceweekend zou hebben. Tijdens het volgende raceweekend in Miami is er echter opnieuw een spintformat dat wordt gehanteerd.

“Ik geeft nog steeds de voorkeur aan een normaal raceweekend,” aldus Norris die vervolgens benadrukt dat het sprintformat er niet is gekomen om de rijders te plezieren. “Ik denk dat het waarschijnlijk beter is voor de fans. Het is niet voor ons, het is voor de fans dat ze dat doen, het is voor de mensen die naar de race kijken.”

“Wanneer het goed is om naar te kijken, wanneer het goed is voor jullie, dan is dat waarvoor we het in de eerste plaats doen. Het is er niet om ons blijer te maken wanneer we rijden, of meer plezier te beleven, ik denk dan ook niet dat het de juiste vraag is om aan ons te stellen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print