Valtteri Bottas: “Ik heb naast Audi ook nog andere mogelijkheden voor een racezitje”

Stake F1 team
Stake F1 team

Mocht Valtteri Bottas zijn racezitje bij het Stake F1 team, het toekomstige Audi F1 team, eind dit seizoen verliezen dan nog heeft Bottas naar eigen zeggen mogelijkheden voor de toekomst.

Eerder deze week werd Nico Hulkenberg bevestigd als racepiloot bij het Stake F1 team volgend jaar. Dat betekent meteen ook dat minstens één van beide huidige rijders, Valtteri Bottas en Guanyu Zhou, plaats zal moeten maken. Bottas zelf is er echter van overtuigd dat hij ook de komende jaren in de Formule 1 actief zal kunnen blijven en dat hij ook naast zijn huidig team nog over mogelijkheden beschikt.

“Nee, er zijn nog andere opties. Ik heb het gevoel dat de dingen nu snel zullen beginnen,” aldus Bottas. “De gesprekken zijn begonnen. Het zullen interessante weken worden.”

In de wandelgangen wordt gesuggereerd dat Bottas mogelijk wel eens zou kunnen terugkeren naar het Williams F1 team, de renstal die hij begin 2017 verliet om Nico Rosberg bij het Mercedes F1 team te vervangen. Gezien zijn jarenlange ervaring in de Formule 1, onder andere bij een topteam zoals Mercedes, zijn er ongetwijfeld verschillende teams die Bottas een racezitje willen geven.