Lando Norris: “Mijn vriendin en ik worden bedreigd”

Instagram - Luisinha Barosa Oliveira
Instagram - Luisinha Barosa Oliveira

Nadat eerder al Williams-rijder Nicholas Latifi getuigde over doodsbedreigingen laat nu ook Lando Norris in de aanloop naar de Britse GP weten dat zijn vriendin en hijzelf verwensingen en bedreigingen krijgen en dat vooral via de sociale media.

De voorbije jaren werd Lando Norris enorm populair en de nog steeds maar 22-jarige McLaren-rijder kreeg bijzonder veel volgers op de sociale media. Naast de roem krijgt Lando Norris ook af te rekenen met zogenaamde ’trollen’ op de sociale media.

Zo worden Lando Norris en zijn vriendin Luisinha Barosa Oliveira beschimpt, bespot en bedreigd via de sociale media en daar zijn volgens Norris ook doodsbedreigingen bij. Norris leerde naar eigen zeggen leven met de haters maar wanneer zijn geliefden, waaronder ook zijn vriendin, bedreigd worden dan wordt een lijn overschreden.

“Het kan een enorme variëteit aan dingen zijn,” aldus Norris tegenover ‘The Sun, waarmee hij refereert naar directe en indirecte bedreigingen en incidenten. Ook zijn vriendin wordt er het slachtoffer van.

“Mijn persoonlijk leven, mezelf en mijn vriendin. Er zijn enorm veel haatpagina’s opgericht die gericht zijn op Luisinha. Het is verschrikkelijk.”

“Ze zitten op Instagram en Twitter, dat zijn de belangrijkste. Het is niet eenvoudig want wanneer je uit een volledig andere wereld dan de Formule 1 komt dan is dit een groot contrast.”

“Wanneer je een normaal leven hebt en plots erg veel volgers dan moet ze erg voorzichtig zijn met wat ze zegt en doet.”

“In de autosport pas je je geleidelijk aan, je gaat van de Formule 4 naar de Formule 3 en vervolgens de Formule 2.”

“De Formule 1 is een erg grote stap voor haar, ze had nog nooit een race gezien. Plots sta je in de spotlights en het is bijzonder moeilijk voor haar, zeker gezien de enorme hoeveelheid aan commentaren die ze krijgt en ik wil haar beschermen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print