Lando Norris over vreemd incident met Sergio Perez tijdens VSC: “Ik schreeuwde in mijn helm, ik was nogal aan het schelden”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Lando Norris was woedend omdat hij achter Sergio Perez veel tijd verloor tijdens een Virtual Safety Car-periode tijdens de GP van Japan.

In de veertiende ronde was Lando Norris nog op jacht naar Max Verstappen toen Sergio Perez Kevin Magnussen aantikte en een Virtual Safety Car (VSC) uitlokte. Tijdens die VSC-periode kwam Lando Norris Sergio Perez op zijn weg tegen en werd hij door de Mexicaan van de baan gedrukt. 

Na de race liet Norris weten dat hij nog altijd geen idee had waarom Perez nog trager reed dan de voorgeschreven snelheid onder de VSC.

“Hij moet een probleem gehad hebben, of niet?  Maar je mag niemand inhalen tijdens een VSC-periode, tenzij het duidelijk is dat hij een probleem heeft.” aldus Norris.

“Ik wist niet wat er gebeurde. Ik wist niet of hij een probleem had of dat hij me gewoon wou ophouden. Ik wist het niet en ik wou het risico niet nemen om hem gewoon te passeren.”

 “Hij ging zo langzaam en toen we het knipperende streepje voor ‘VSC ending’ zagen, ging hij in de eerste versnelling.”

“Ik zat aan de buitenkant van hem omdat hij zo langzaam ging en toen botste hij bijna tegen me aan.”

“Ik schreeuwde in mijn helm, ik vloekte nogal. Ik was gewoon zo in de war. Ik wist niet wat ik kon doen.”

“Ik verloor tijd op Max, de Ferrari’s zaten, denk ik, 1,4 seconden achter me nadat ik, denk ik, 12 of 13 achter zat. Dus ik verloor 10 seconden en ik wist gewoon niet wat ik kon doen op dat moment.”

Volgens Norris had Perez gewoon moeten duidelijk maken waarom hij zo traag ging, omdat hij dat nu niet deed wist de McLaren-rijder niet of hij hem mocht inhalen of niet. Maar langs de andere kant laat Norris ook weten dat hij ondanks alles niet had kunnen strijden voor de overwinning met Max Verstappen.

“Ik denk niet dat het de wereld zou hebben veranderd, het zou me alleen wat meer stress hebben bezorgd. Maar het zou misschien gewoon beter zijn geweest om Max daarna een beetje onder druk te zetten, ik denk niet dat we dan zo ver achter zouden hebben gestaan.

“Een frustrerende tijd dus. Misschien vraag ik de volgende keer wat je mag doen, maar ik denk dat ik het juiste heb gedaan, dus alles oké.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023